Rólunk

Képzéssel a sikerért

Magyarország a német vállalkozások egyik kedvelt befektetői helye. Csak az autógyártó Audi és Mercedes-Benz a saját gyártási helyeikre számtalan beszállítót és autóipari szolgáltatót vonz. Ebből adódóan egyre több az összefonódás … mint például az u.n. Expatok, akik mindkét ország támogatását élvezik. A gyártó – és beszállítói folyamat szorosan összekapcsolódik egymással.

Ez a helyzet az IG Metall-lal és a Vasassal is, akik szoros hálózati együttműködésben dolgoznak együtt, hogy az új kihívásoknak és feladatoknak meg tudjanak felelni.

Ez a hálózati együttműködés és egyeztetés az üzemi munkavállalói képviselet oldaláról épp oly szükséges, hogy a telephelyek közötti verseny ellenére egyik oldalról a munka – és szociális normák betartására ügyelni kell, másik oldalról ezek továbbfejlődését kell előmozdítani. Hogy ezen kihívásokkal meg tudjunk küzdeni, az IG Metall és a Vasas egy közös projektet hívott életre: a Transznacionális Partnerségi Irodát (TPI).

Ennek támogatására megalapították a TPI Győr Nonprofit Kft-t, mint képző – és tanácsadó intézményt. A cég irodái Győrben, a Csaba utca 16 és Kecskeméten a Katona Jószef tér 18 zsám alatt találhatók, hatóköre a Nyugat-Dunántúli és a Dél-Alföldi régiókra terjed ki.