Rólunk

Képzéssel a sikerért

Magyarország a német vállalkozások egyik kedvelt befektetői helye. Csak az autógyártó Audi és Mercedes-Benz a saját gyártási helyeikre számtalan beszállítót és autóipari szolgáltatót vonz. Ebből adódóan egyre több az összefonódás mint például az u.n. Expatok, akik mindkét ország támogatását élvezik. A gyártó – és beszállítói folyamat szorosan összekapcsolódik egymással.

Ez a helyzet az IG Metall-lal és a Vasassal is, akik szoros hálózati együttműködésben dolgoznak együtt, hogy az új kihívásoknak és feladatoknak meg tudjanak felelni.

Ez a hálózati együttműködés és egyeztetés az üzemi munkavállalói képviselet oldaláról épp oly szükséges, hogy a telephelyek közötti verseny ellenére egyik oldalról a munka – és szociális normák betartására ügyelni kell, másik oldalról ezek továbbfejlődését kell előmozdítani. Hogy ezen kihívásokkal meg tudjunk küzdeni, az IG Metall és a Vasas egy közös projektet hívott életre: a Transznacionális Partnerségi Irodát (TPI).

Ennek támogatására megalapították a TPI Győr Nonprofit Kft-t, mint képző – és tanácsadó intézményt. A cég irodái Győrben, a Csaba utca 16., Kecskeméten a Katona József tér 18. és Debrecenben a Szalkai út 4. szám alatt találhatók, hatóköre a Nyugat-Dunántúli, a Dél-Alföldi és az Észak-Alföldi régiókra terjed ki.

A hatóság a TPI Győr Nonprofit Kft-t a B/2021/002046 nyilvántartásba vételi számon a felnőttképzők nyilvántartásába vette.